Wednesday, October 05, 2011

Dutch Dare # 83: de krant

Bij veel mensen ligt er 's morgens een krant in de brievenbus en melden we het meteen als de bezorger ons is vergeten zodat de krant nabezorgd kan worden want we willen kijken en lezen wat er in de buurt en in de wereld gebeurd is.

Een dag later is diezelfde krant alweer oud papier, vol met oud nieuws, wordt er vis in verpakt en rollen er nieuwe kranten van de persen. De krant is een onderdeel van het dagelijkse leven al zijn er natuurlijk steeds meer digitale mogelijkheden (net als bij het scrappen). Wij hebben deze maand geprobeerd om de krant in onze layouts en kaarten te verwerken. Toch leuk om te zien hoe een krant dan een extra functie kan krijgen.

Normaal gesproken beginnen we met de layout van onze gastdesigner maar door een communicatiefout van onze kant moeten we nog even wachten op de ongetwijfeld prachtige bijdragen van Jenneke. Zij zal meedoen met de schets van oktober en de daarop volgende dare. Wordt vervolgd!!

Astrid
gebruikte de krant om een unieke achtergond te maken die prachtig bij de stoere foto van haar zoon Camiel past.


Danielle
Vindt slingers zo leuk bij verjaardagen, en die zijn toch ook van papier. Dus een krantenslinger voor een verjaardagskaart is net zo leuk als design papier !Mandy

zag hoe snel je eigenlijk moet zijn nadat de postbode de krant bezorgd heeft en heeft dit kleine vergrijp, samen met enkele anderen, gecombineerd in een klein dossier van opgeloste zaken.


Margot
combineerde vrolijke patronen op deze prachtige kaart met een print van een vintage krant.


Marsha
heeft een krantenartikel geschreven waarin ze bekent dat ze eigenlijk helemaal geen krant meer leest.


Monique
is al in kerstkaarten-maak-mood (je kunt natuurlijk niet vroeg genoeg zijn) en bedacht deze originele manier om de krant om te toveren in een kerstboom.


Natasja gebruikte een oudere krant om de gebeurtenissen van de geboortedag van haar dochter vast te leggen in een album van haar eerste jaar. Zodat deze altijd bewaard zullen blijven. Veel kranten uit het verleden zijn nog te verkrijgen !


Petra
gebruikte de krant om op te biechten dat ze het toch wel leuk vindt om de krant te lezen en plakte alle krantenkoppen die de afgelopen week tijdens het ontbijt zijn "besproken" op de achtergrond.


We hopen dat je de uitdaging aan wilt gaan en ons jouw creatie met of over de krant laat zien. Door een berichtje achter te laten met een link naar je creatie maak je kans om onze nieuwe gastdesigner te worden of de RAK van de maand oktober te winnen! De deadline voor deze dare is 2 november en hieronder zie je de RAK die je kunt winnen, 6x6 papers van de Bo Bunny Et Etcetera lijn, pagina's uit oude kinderboekjes, vintage knopen en echte oude bingo steentjes, tags, rub-ons van Studio Calico en allerlei labels. De winnaar van de RAK wordt bekend gemaakt op 16 november.


Veel scrapplezier en de hartelijke groeten van het Dutch Dares designteam.

9 comments:

Petra said...

Ik heb heerlijk gelezen ;) Super gedaan meiden!

Monique Helfrich said...

Wat een geweldige Dare en prachtige projecten!!!

Margot said...

te gek!

Els said...

Leuke Dare en knappe projecten van het DT!!

Natasja said...

Het is een geweldig Dare geworden, mooie projecten meiden !

Brendaxx said...

Wat een supermooie en originele creaties hebben jullie allemaal gemaakt! Helemaal TOP! erg leuke dare idd.

Wendy Swenne said...

Hmmm... dacht ik dat ik al had gereageerd, maar blijkbaar niet.
Vind het een geweldige challenge en wat zijn er gave uitwerkingen gemaakt!!

Heb er zelf eventjes over gedaan om te bedenken wat ik wilde. En de uitvoering duurde ook wat langer, omdat ik met verf en mist in de weer ben gegaan. Maar gisteravond is hij dan eindelijk afgekomen.

http://wendyscrappings.blogspot.com/2011/10/do-not-wish-to-be-anything-but-what-you.html

Bedankt weer voor een super challenge!


Groetjes,

Wendy

Colinda said...

Hele leuke uitwerkingen van een leuke uitdaging. Volgens mij ben ik nog net op tijd!!
http://colindascreaties.blogspot.com/2011/10/dutch-dare-84-de-krant.html

Groetjes Colinda

Hanna said...

Jullie hebben mooie scraps gemaakt!
Hierbij mijn inzending:
http://scrappiekat.blogspot.com